Kameroperaproject presenteert Eisler on the go

 

 

EISLER IN ZIJN TIJD - AMSTERDAM

 

4 en 5 mei van 15-18 uur, theater open om 14.30 uur

 

Dit middagprogramma toont de verbondenheid van de componist Hanns Eisler en zijn vocale werk met de politieke en sociale situatie van zijn tijd door middel van film en live muziek.

 

Films en documentaires over de economische crisis in Duitsland, het verzet tegen de onderdrukking, de sfeer in Amerika in de jaren veertig. Muziek over armoede, solidariteit, heimwee, hoop en nep nieuws. Niet zonder reden op 4 en 5 mei. Hoe houd je hoop in tijden van angst en paranoia?

 

U wordt ondergedompeld in de sfeer en de muziek uit de jaren '30 en '40 in Duitsland en Amerika.

Een koor en solisten voeren uiteenlopend werk van Hanns Eisler uit en Amerikaanse tijdgenoten uit, waaronder Marc Blitzstein.

 

19.15 publieksworkshop:

Publiek studeert twee liederen in en krijgt een rol in de voorstelling.

 

Als u na Eisler On The Go geïnspireerd bent geraakt, is er de gelegenheid op 4 en 5 mei nog even muzikaal na te genieten. In de Zuilenzaal zal het Eisler Trio stukken spelen van hun nieuwe cd. Het concert is gratis en begint om 22:30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmfragmenten: Zeitprobleme en Kuhle Wampe (Dudow), Regen en Power and the Land (Ivens), Silent Land (Hurwitz/Strand), diverse Amerikaanse voorlichtingsfilms uit de jaren '30 en '40, inclusief scènes uit de HUAC-verhoren

 

Lezingen: Paul Oomens en André Stufkens

 

Projectkoor en solisten o.l.v. Janet de Langen

 

Pianobegeleiding: Arnaud Rosdorff

 

Productie: Janet de Langen

 

Entree middagprogramma €15

Deelname aan publieksworkshop: €5

Lezing over voorstelling Eisler On The Go: €2,50

 

Beide programma's te boeken via www.compagnietheater.nl

Op 5 mei organiseert Cantina Vocaal bovendien een vrijheidsmaaltijd. Kosten €12. Reserveren is noodzakelijk en kan per mail via cantina-vocaal@planet.nl.

 

 

Disclaimer

©robfotografeert.nl 2017