Kameroperaproject presenteert Eisler on the go

Paul Oomens is voorzitter van Stichting Opera In Progress en de zakelijke én inhoudelijke motor achter KamerOperaProject. Zijn passie ligt in het op de planken brengen van ten onrechte vergeten, kleinschalig operarepertoire uit de vorige eeuw. Kenmerkend is het in elkaar vlechten van bestaand repertoire tot een geheel nieuwe voorstelling. Hij schrijft ook zelf toneelteksten, bijvoorbeeld in de producties Eisler On The Go, Ornamente en We All Live To Work.

 

Paul Oomens is tevens voorzitter van Stichting Donemus Beheer, die verantwoordelijk is voor het beheer van de rechten van meer dan 12.000 Nederlandse composities van ruim 600 componisten. Tenslotte is hij als muziekadviseur betrokken bij de totstandkoming van documentaire films, waaronder Silent Land en Deacon of Death van Jan van de Berg (Gouden Kalf 2004) en MH17: Het verdriet van Nederland van Michiel van Erp. Opbrengsten van deze adviezen komen als donatie overigens geheel ten goede aan KamerOperaProject.

 

Paul Oomens was een goede vriend van Kees Kraakman (1947-2000), een gepassioneerd operaliefhebber, die in zijn laatste levensjaren gewerkt heeft aan een integrale database van alle opera’s ter wereld (>25.000). De kleine stichting die Kees Kraakman heeft opgezet is in zijn handen overgegaan, waarna de focus is komen te liggen op incidentele, spraakmakende producties van onterecht vergeten repertoire

Disclaimer

©robfotografeert.nl 2017